nuts
Diversificare - Pregatire, Diversificarea la Bebelusi

Alimente cu Risc de Inec sau Aspirare

Nu neglija acele alimente care reprezinta un risc sporit de inec.

Informeaza-te si afla ce alimente fac parte din aceasta categorie. Printre ele se numara alimente recomandate de la o varsta mica, cum ar fi afinele, strugurii, rodiile. Nu inseamna ca trebuie excluse din alimentatie deoarece aduc un aport considerabil de nutrienti. Adapteaza in schimb metoda prin care bebelusul o consuma. Taie de exemplu strugurii in jumatati, da rodia bebelusului in forma de suc, macina nucile. Supravegheaza atent bebelusul.

Si cel mai important, informeaza-te despre metode de prim ajutor.  Ideal ar fi sa urmezi un curs de prim ajutor. Cursurile le gasesti pe site-urile de la Crucea Alba ‘Curs de prim ajutor pentru parinti’.  sau Crucea Rosie Curs de prim ajutor.

Bebelusul se poate ineca cu orice, chiar si cu o firmitura de paine. Se intampla si adultilor, asa ca e bine sa fii pregatita si trebuie sa stii exact ce ai de facut in acele momente de panica

Din experienta personala: micuta noastra s-a inecat la 7 luni cu un biscuite special pentru bebelusi care teoretic ar fi trebuit sa se inmoaie. Urmarisem intamplator, cu cateva luni in urma, un filmulet pe youtube pe aceasta tema. In cele 2 minute de panica pe care le percepi ca fiind filmate cu incetinitorul,  am reusit sa ma concentrez pe ce trebuie sa fac. Experienta in sine este intensa si te sperie, consecintele pot fi grave in cazul in care nu stii cum sa reactionezi.

Urmareste aici metoda pe care trebuie sa o aplici pentru orice eventualitate. In cazul in care nu ai inteles, cauta pe youtube alte variante. Sper sa nu fie nevoie sa o aplicati vreodata.

Categorie AlimenteAtentie:Trucuri
nuts"Nuts": Alune, Nuci, Migdale ...

Deoarece se incadreaza si in categoria alimentelor cu potential alergen, se recomanda introducerea lor dupa varsta de 12 luni.
Macina-le sau da-le prin tocatorul de legume.
Berries-618x250"Berries": Fructele boabe gen mure, coacaze, afine

Deoarece se incadreaza si in categoria alimentelor cu potential alergen, se recomanda introducerea lor dupa varsta de 12 luni.
Taie fructele in jumatati
struguri-taiati-200Strugurii sunt recomandati incepand cu varsta de 12 luni. Taie bobitele de struguri in jumatati
SeedsSeminte
rodieFructele cu seminte: (rodiile)
popcornFloricele de porumb, Porumbul fiert, sunt recomandate dupa 12 luni
cerealeFulgi de cereale, pufarine.
candiesBomboanele au un factor ridicat de inec. Incearca sa amani cat poti de mult momentul. Sunt principala sursa de carii si contin foarte mult zahar

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply