07 luni

Alimente si Retete pentru Bebelusi de 7 Luni

La vârsta de 7 luni, cea mai mare parte a alimentației constă din laptele matern sau formulă. Cantitatea de lapte recomandată este de 750-950 ml de lapte, distribuită în 5 mese zilnice. Bebelușul face progrese în dezvoltarea abilităților de masticație.

Acum, poți include în meniu alimente din categoria proteinelor gen:

  • carnea de curcan, rață, gâscă
  • ficățeii de pasăre
  • peștele alb

Consultă medicul pediatru în legătură cu alimentele pe care să le introduci în meniu și cantitatea de lapte, deoarece acestea pot să difere în funcție de vârstă, prematuritate, stare de sănătate, greutate.

Rețete pentru bebeluși de 7 luni: descoperă ce rețete sănătoase ii poți pregăti bebelușului începând cu această vârstă.

Cu fiecare aliment nou introdus, începe prin a-i da bebelușului o cantitate mică pe vârful lingurii. Mai întâi dă-i să miroase. De cele mai multe ori, dacă bebelușul refuză a doua linguriță e pentru că fie nu a terminat de mestecat, fie e sătul, sau poate pur și simplu nu vrea. Nu insista!

Se recomandă ca bebelușul să aibă același tip de mâncare timp de 3 zile și să se introducă progresiv alimentele noi. In cazul unei eventuale alergii poți depista mai ușor sursa. Alergiile se pot manifesta prin erupții pe piele, scaun diareic, vărsături, umflarea buzelor și a feței. Urmărește atent reacția bebelusui tău și contactează medicul pediatru în cazul în care ai cel mai mic dubiu.

Mai jos vei gasi un ghid orientativ simplu urmarit de selectare a alimentelor in functie de varsta bebelusului. Te pot ajuta graficele lunare de introducere a proteinelor, lactatelor, fructelor si legumelor. Vezi versiunea de mobil pentru graficele de introducere a proteinelor, cerealelor, legumelor, fructelor si a lactatelor

 

Retete bebelusi 7 luni – Sugestii

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply