Avocado – Beneficii si Retete

piure avocado retete bebelusi

Despre Avocado .. deja stii ca este incadrat in categoria de “Super Food”, ca e sanatos si bun. Stii si ca e bogat in grasimi monosaturate, ca e o bomba de vitamine ca acidul folic, vitaminele A, K, B6, C, E…  Dar verifica daca stiai si despre alte 6 Beneficii si Informatii referitoare la acest fruct.

avocado

Avocado – Beneficii si Informatii   ..

1. Bogat in fibre. Fibrele ajuta sistemul digestiv;  150 grame de avocado asigura 40% din cantitatea de fibre recomandata pe zi.

2. Contine cu 35% mai mult Potasium decat bananele.  Potasiumul joaca un rol important in circulatie si ajuta rinichii sa fitreze sangele.

 3. Despre cum alegi un Avocado copt. Interesant la acest fruct este ca se coace doar dupa ce a fost cules din pom. Dupa recoltare isi va schimba culoarea: de la verde inchis la grena inchis aproape de negru. Culoarea si fermitatea sunt indicatori in alegerea unui fruct copt.  Un avocado copt are coaja nu prea verde iar atunci cand il strangi usor in mana il simti ca pe un burete mai tare. La apasare fructul nu formeaza adancituri. Un fruct necopt are culoarea verde inchis si este tare ca piatra. Avocado-ul nu se tine la frigider. Iata cateva trucuri prin care poti grabi coacerea fructului de avocado:

Truc 1: Tine-l  intr-o punga de hartie impreuna cu alte fructe cum ar fi merele. Etilena – care este un hormon natural eliberat de anumite flori, fructe, seminte –  stimuleaza procesul de coacere.

Truc 2: Pentru a grabi procesul de coacere al fructului de avocado, impacheteaza-l intr-o hartie de preferat inchisa la culoare.

4. Aliment perfect in diversificarea la bebelusi. Micutii il accepta usor si adora textura untoasa. E foarte gustos simplu dar si in combinatie cu sosul de mere, pere, piersici, banane, smoothie-uri.

5. Nu e nevoie sa te uiti dupa variantele fructului Bio: coaja Avocado-ului asigura o protectie impotriva pesticidelor iar acestea nu pot sa ajunga la miez.

6. Substitut ideal al untului sau uleiului in retetele de copturi. 

Iata o selectie de Retete cu Avocado pentru Bebelusi:

Referinte:
http://en.wikipedia.org/wiki/Avocado
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene
https://en.wikipedia.org/wiki/Plant_hormone
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1843/2