briose
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Desert

Briose pufoase cu smantana

Ingrediente:

200g. faina;
60g. zahar;
60g. unt la temperatura camerei; (sau unt de cocos)
150g. smantana;
2 oua;
1 praf de sare;
1 lingurita esenta de vanilie;
1 lingurita de praf de copt;

Metoda:

Cantaresc 200g. de faina, adaug praful de sare, 1 lingurita de praf de copt si le amestec.

Separat, cantaresc 60g. de zahar, adaug untul la temperatura camerei si le amestec cu mixerul. Adaug cele 2 oua, smanta si esenta de vanilie. Vars peste ele faina, praful de sare si cel de copt si continui sa amestec pana obtin o pasta omogena.

Pun compozitia de briose in formele de hartie – nu trebuie sa le umpli, e suficient sa pui compozitia pana la jumatate, sau pana la 2/3 din inaltimea formei.  Acestea vor creste atunci cand le pui la cuptor.

Pun briosele in cuptorul incalzit in prealabil si le las 20-25 de minute la 180 de grade.

 

Cu drag,

R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply