apa
Diversificarea la Bebelusi

Ce cantitate de apa trebuie sa-i dau bebelusului?

In opinia medicilor pediatri, in cazul in care bebelusul este hranit exclusiv cu lapte matern, apa nu e necesara in alimentatia unui bebelus mai mic de 4-6 luni. Apa e recomandata sa se introduca dupa aceasta varsta impreuna cu introducerea solidelor. Citeste mai mult in ‘De la ce varsta se introduce apa la bebelusi?’

Intre 6 si 12 luni bebelusii nu au nevoie de foarte multa apa, introducerea ei poate fi facuta in sticlute speciale din care sa soarba si prin care ei sa se obisnuiasca cu gustul ei. Cantitatea recomandata e de 50-100 gr pe zi, 5-10 linguri. In cazuri extreme de genul: canicula constipatie severa, cantitatea de apa poate fi marita la 100-150 de grame pe zi. Nu ezitati sa contactati medicul pediatru.

Dupa 12 luni apa se ofera bebelusului impreuna cu alimentele solide, lapte. De notat este faptul ca organismul uman ia 20% din necesarul de fluide din alimentatia sa curenta deci nu e necesar sa se bea strict 8 pahare de apa pe zi. In cazul in care urina copilului e deschisa la culoare atunci necesarul de apa zilnic este satisfacut.

Referinte:
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication
http://en.wikipedia.org/wiki/Water-electrolyte_imbalance

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply dana 26 May at 12:29 pm

    FETITA MEA A BAUT CEAI DE LA NASTERE DEOARECE EU NU AM avut lapte si acum la 11 luni bea cate 200-250 ml de apa pe zi,insa asta nu o impiedica sa manance foarte bine.Eu nu cred ca exista o cantitate de lichid recomandata ,fiecare copil are necesitatile lui si bea cat ii trebuie.

  • Leave a Reply