ciorba de perisoare
10 luni, 12 luni, 2 ani, 3 ani

Ciorba de Perisoare

Reteta de ciorba de perisoare se poate introduce de la varsta de 10 luni daca se foloseste doar galbenusul. Cantitatile de sare si piper se adapteaza si ele in functie de varsta bebelusului. Toate legumele dau un gust bogat si aromat ciorbei, nu e nevoie sa folosesti prafuri magice pentru gust.

Ingrediente:

Zeama:

1 ceapa;
1 morcov;
1 pastarnac;
1 ardei rosu;
2 bete de telina;
8 rosii cherry;
patrunjel verde;
200g smantana;
3l apa;

Perisoare:

250 g. carne tocata (vita, pasare);
150 g. orez;
1 lingura de faina;
1 lingura pasta de tomate;
patrunjel verde;

Optional: Sare;

Metoda de Preparare

Zeama de ciorba

1.Maruntesc in tocatorul de legume ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul rosu, cele 2 bete de telina si rosiile cherry.
2.In 3 litri de apa si putina sare, pun la fiert legumele tocate marunt timp de 30-40 de minute.
3.Iau oala de pe foc si zdrobesc toate legumele fierte cu blenderul.
4.Adaug pasta de tomate.

Perisoarele:

In paralel, in timp ce legumele fierb, pregatesc perisoarele:

1. Amestec 200 g. de carne tocata cu 1 ou (doar galbenusul in cazul in care bebelusul e mai mic de 1 an), 1 lingura de sos de rosii, 1 lingura de faina si 150 g. de orez. Toc marunt ptatrunjel si amestec compozitia. Adaug putina sare, in functie de varsta bebelusului, si putin piper.
ciorba de perisoare2.Formez bilute pe care le pun in zeama de legume. Dau focul la mic, si las ciorba la fiert timp de 40-50 de minute.
ciorba de perisoare

3. Iau o lingura din zeama fierbinte si o amestec cu smantana. Vars amestecul in ciorba.

4.Atunci cand perisoarele ies la suprafata adaug adaug si putina zeama de lamaie (sau bors).

Toc marunt patrunjelul, il pun in ciorba si inchid focul.

Sa aveti pofta!

ciorba de perisoare

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply