ciorba de rosii
10 luni, 11 luni, 12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, anticoagulant

Ciorba de Rosii cu Orez

Ciorba de Rosii cu Orez se numara printre preferatele noastre. Ai incredere in aroma data de legume; nu e nevoie sa folosesti ‘prafuri magice’ pentru gust. Nu e nevoie nici sa apelezi la traditionala metoda de a praji ceapa inainte. Alege legume proaspete si de sezon, de fiecare data cand ai ocazia si lasa-le sa-si faca treaba. Vei fi surprinsa sa le savurezi gustul natural. Pentru bebelusii sub 1 an scoate legumele si paseaza-le in blender.

Ingrediente:
250g rosii (se pot folosi si rosii taiate de la conserva);
100g orez;
1 ardei gras;
2 cartofi;
1 morcov, 1 pastarnac;
1 ceapa;
1 cub de unt;
patrunjel verde;
300 g apa;

Optional: sare in functie de varsta bebelusului, piper;

Mod de preparare:

1. Pregatesc toate ingrediente: le spal si le curat.

ciorba de rosii
2. Maruntesc ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul rosu in tocatorul de legume. Cartoful il tai in cuburi mici. Personal nu imi place sa stau prea mult in bucatarie asa ca vars toate ingrediente maruntite in oala, adaug orezul, presar putina sare si piper. Torn 3l de apa rece si las ciorba la foc mic pentru 50 de minute. Pana nu demult credeam ca e musai sa prajesc ceapa la ciorba. De cand am inceput insa sa gatesc pentru micuta, am descoperit impreuna cu ea gustul aromat al legumelor in toata splendoarea lor, fara sa le chinui in ulei :).  Optional, eu mai adaug 1-2 linguri de bulion pentru a-i inacri usor gustul. Mai las inca 10 minute la foc mic.

ciorba de rosii
3. Cand toate legumele sunt fierte, toc marunt patrunjelul si adaug cubul de unt. Sting focul si asez micuta mea draga la masa.

Noua ne place, sa aveti pofta! PS: poza este aleasa de micuta mea 🙂

ciorba de rosii

Cu drag,

R.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mirela 16 December at 3:26 pm

    Am facut aceasta ciorba si am mancat toti cu pofta, nu numai ala micu. O sa o mai fac, e f simpla.
    Mersi pentru idee.

  • Leave a Reply