crutoane
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Retete copii, Supa Crema

Crutoane

Cum? Sa fac crutoanele acasa? Nu pot sa iau pur si simplu crutoanele din supermarket? Desigur ca poti … dar stii cat de simplu si rapid le prepari? Si stii exact ce pui in ele, fara aditivi si alte arome ‘naturale’. Crutoanele se pot introduce in alimentatie de la varsta de 1 an.

Ingrediente:
Paine;
Ulei de Masline, Unt topit;

Condimente optionale:
Sare, Usturoi;
Ierburi Italiene: Oregano, Busuioc, Rozmarin;
Parmezan;

Iata cateva tips & trickuri:

Despre forma painii: cubulete sau felii? Taie painea in cubulete sau felii subtiri. Dupa cum preferi.
Ce aleg, ulei sau unt? Decizia iti apartine si e in functie de felul de mancare la care vrei sa adaugi crutoanele. Pentru o salata merge mai bine uleiul de masline. Pentru o supa crema, untul e o alternativa mai buna. Dar nu e exclusa nici o combinatie de 50:50 intre unt si ulei de masline. Untul se arde putin mai repede decat uleiul de masline, asa ca in cazul in care-l folosesti, supravegheaza-l indeaproape.
Unde le prepar, in cuptor sau tigaie? Prefer cuptorul deoarece ma solicita mai putin. Dar si tigaia e o optiune. Trebuie sa invarti constant pentru ca bucatile de paine sa se rumeneasca uniform si sa capete o culoare aurie.
Despre arome: verdeata, parmezan, usturoi? Oricare dintre acestea sunt o optiune excelenta.

crutoane

Mod de preparare:
1. Pregateste painea si taie crutoanele in forma preferata.

crutoane
2. Incalzeste in prealabil cuptorul la 200 °.

crutoane
3. Aseaza crutoanele in tava de copt si pune cu ajutorul unei pensule de gatit putin ulei de masline, unt, sare peste ele.
4. Lasa-le la cuptor timp de 5 minute. Intoarcele si baga-le din nou la cuptor pentru inca 5 minute. Mai lasa-le la cuptor daca mai e nevoie, crutoanele sunt gata atunci cand capata o culoare aurie.
5. Lasa-le la racit.

supa de cartofi

Nota:
Pentru crutoanele cu usturoi: Piseaza usturoiul direct in uleiul de masline sau untul topit. Usturoiul trebuie sa fie bine pisat deoarece daca raman bucati mai mari atunci acestea se vor arde la cuptor si vor avea un gust usor amarui.

Pentru crutoanele cu ierburi: adauga combinatia de ierburi atunci cand adaugi si sarea. Pentru ierburile proaspete, adauga-le dupa primele 5 minute dupa ce ai bagat crutoanele la cuptor.

Pentru crutoanele cu parmezan: adauga parmezanul dupa primele 5 minute dupa ce ai bagat crutoanele la cuptor.

Sa aveti pofta!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply