BabyFoodRecipe copy
Diversificarea la Bebelusi, Selectii Apreciate

Cum introduc alimentele solide/ semisolide? Care este primul aliment?

O metoda sigura de a incepe diversificare alimentatiei bebelusului este sa incepi cu cerealele de orez: ele nu contin gluten si sunt sanse mult mai mici sa se dezvolte reactii alergice de la orez comparativ cu alte alimente.

Inainte de a incepe, da-i bebelusului sa manance normal – lapte matern sau formula – cu 10 ml de lapte mai putin. In cazul in care il alaptezi lasa bebelusul sa manance complet. 

Prepara din 10 ml de lapte orezul din cereale (1 lingurita rasa de orez) astfel incat sa fie in continuare lichid. Pune-i pe varful lingurii o cantitate mica. Daca bebelusul nu pare sa fie interesat lasa-l sa miroase, sa exploreze, sa incerce. Gusta in fata lui din orezul preparat, joaca-te cu el, fi-i relaxata.

Nu adauga semi solidele in sticla de lapte deoarece bebelusul nu va face conexiunea ca mancarea trebuie mancata stand in scaunel in pozitie verticala si dintr-o lingurita.

Incepe alimentatia o data pe zi, cand consideri ca e mai bine, dar nu atunci cand bebelusul e obosit sau nervos.

In prima zi se recomanda sa se inceapa cu 1-2 lingurite. La inceput se poate ca el sa nu manance mult dar dati-i timp sa se obisnuiasca cu noua experienta. Unii bebelusi au nevoie de timp sa se obisnuiasca cu noul mod de a se alimenta: de a mesteca si inghiti.

Atunci cand s-a obisnuit cu noul sau meniu, adaugati in fiecare zi cate o lingurita in plus. O data cu cresterea in cantitate a semisolidului, cresteti si concentratia fulgilor de orez in lapte.

Citeste si articolul : Primul aliment.

Multa bafta, e o experienta minunata!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply