intrebari despre alimentatia bebelusilor
Diversificarea la Bebelusi

Cum introduc alte alimente solide in alimentatie?

O ordine de introducere a alimentelor poate fi urmatoarea:
1. cereale semi lichide;
2. piureuri din fructe, vegetale;
3. meniuri solide, bucati care sa includa carne sau alte surse de proteine;
Dupa ce bebelusul a incercat cerealele, continua cu piureurile de legumele sau fructele.  Sugestii: piureuri de banane, cartofi, morcovi, piersici, pere. Vezi si Retete bebelusi 4-5 luni

Exista anumite teorii conform carora unii prefera sa introduca fructele galbene si legumele la inceput deoarece se digera mai rapid. Alte teorii sustin introducerea legumelor la inceput pentru a nu se dezvolta preferinta pentru alimentele dulci. E decizia fiecaruia cum e mai bine sa procedeze, dar nu excludeti un aliment pentru simplul motiv ca nu va este voua pe plac. Si atentie la alimentele din cauza carora se poate ineca si la lista alimentelor interzise.

Daca bebelusul refuza un anumit fel de mancare nu il fortati; Incercati peste o saptamana sau doua. Poate ca nu ii va placea niciodata avocado sau cartofii dulci sau poate ca isi va schimba preferintele o data cu trecerea timpului si le va accepta.

Scaunul bebelusului se va schimba o data cu introducerea solidelor si este absolut normal.
Daca scaunul pare sa fie foarte tare atunci e din cauza alimentelor care produc constipatia. Se recomanda trecerea la alimente care grabesc digestia.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply