15113565826_ddf0d5cbf2_z
Diversificarea la Bebelusi

De la ce varsta se introduce apa la bebelusi?

In opinia medicilor pediatri, in cazul in care bebelusul este hranit exclusiv cu lapte matern, apa nu e necesara in alimentatia unui bebelus mai mic de 4-6 luni.
Ministerul sanatatii din UK recomanda parintilor sa ofere lapte exclusiv bebelusilor pana in 6 luni. Apa e recomandata sa se introduca dupa aceasta varsta impreuna cu introducerea solidelor

Care sunt argumentele care sustin aceasta recomadare: aceea de a nu se da apa bebelusilor pana in 6 luni.
Atunci cand bebelusului i se da apa, stomacelul acestuia se umple si nu va mai avea loc si de lapte, lucru care il priveaza de nutrientii vitali pentru dezvoltarea sa. Prea multa apa poate fi si cauza unui dezechilibru electrolitic.
Citeste mai multe despre cantitatea de apa necesara unui bebelus
Daca bebelusul este alaptat exclusiv atunci nu are nevoie de nici o alta sursa de lichide in alimentatia sa, indiferent de conditiile extreme cum ar fi zile foarte calduroase. In acest caz pur si simplu se va mari cantitatea de apa pe care o bea mama si bebelusul va fi alaptat mai des.
In cazul bebelusilor hraniti cu formula, laptele formula contine 80% apa motiv pentru care iar: apa nu este necesara in alimentatia sa.

Citeste mai mult si aici:
http://www.homemade-baby-food-recipes.com/giving-water-to-baby.html#ixzz0d9A2Rz0Z

Sursa imagine: ‘Water story’ by Konstantin Stepanov via Flickr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply