falafel-prajit
4 ani +

Falafel

Ingrediente:
150 g năut;
1 praz micuț;
1/2 dovlecel;
6 fire de Coriandru;
6 fire de pătrunjel;
1 cățel de usturoi;
1/4 linguriță piper;
1/4 linguriță scorțișoară;
1/2 linguriță coriandru praf;
1 linguriță sare;
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
ulei;

Opțional: făină de grâu;

Comentariu: Am pus falafelul la categoria de ‘4 ani plus’ deoarece, cu toate că ingredientele sunt extrem de sănătoase, mâncarea este prăjită si condimentată. Deși nu sunt un fan al prăjelilor, falafelul este unul dintre felurile mele preferate. Nu îl pregătesc des, am grijă la cantități să nu fie mari si adaug multe legume pe lângă.
Este grozavă combinația de falafel cu pită, humus, ridiche, roșie, salată… Iar micuței îi place :).

Mod de preparare:

Despre năut:
Se poate folosi năut de la conservă sau năut uscat. Desigur că e de preferat năutul uscat. în cazul acestuia, timpul de preparare va crește semnificativ deoarece năutul uscat trebuie lăsat în apă cu o seară înainte. A doua zi, acesta se fierbe în mai multe ape timp de 5-6 ore.


falafel-ingrediente

1. Pregătește toate incredientele, taie dovlecelul în cubulețe și prazul în inele. Pune toate ingredientele în blender și toacă-le mărunt, până când vei obține o pastă.

falafel-blender

2. Pasta obținută trebuie să fie de consistența chifteluțelor de carne. în cazul în care este prea lichidă-fie dovlecelul este prea mare, fie nu ai scurs bine năutul de apă-adaugă făină de grâu. Formează chifteluțele de falafel cu ajutorul a 2 lingurițe înmuiate în prealabil în apă. Cu o linguriță iei din pastă și cu cea de a doua modelezi forma chifteluței de falafel.

3. Pune ulei într-un ceaun. Atunci când acesta este încins, pune biluțele de compoziție în el. Lasă-le la foc mediu/mic aproximativ 6 minute.

falafel-prajit

Este grozavă combinația de falafel cu pită, humus, ridiche, roșie, salată…

 

falafel-pita-1

Să aveți poftă!!!

Cu Drag,
R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply