ficatei la cuptor
08 luni, 09 luni, 10 luni, 11 luni, 12 luni, 2 ani, 3 ani

Ficăței de pasăre la cuptor

Cum pregătești o rețetă de ficăței de pasăre selectând ingrediente sănătoase. Rețeta se poate introduce de la vârsta de 8 luni.

Ingrediente

:
400g. ficăței de pasăre;
unt;
hârtie de copt;

Garnitură: 

Opțional

: sare, piper (în funcție de vârsta bebelușului)

Mod de preparare:

ficatei la cuptorFicățeii:

 1. Pregătesc ingredientele: Tai hârtia de copt în 4 bucăți mai mari, cât să cuprindă un ficățel. Pentru a fi mai maleabilă, o umezesc și o mototolesc; Spăl ficățeii cu apă rece; Tai untul în cubulețe mai mici
 2. Iau fiecare bucată de hârtie și pun în ea un ficățel împreună cu 1 cubuleț de unt.
 3. Opțional și în funcție de vârsta bebelușului, presar puțină sare și puțin piper.
 4. Împachetez bine hârtia în formă de săculeț.
 5. Bag ficățeii la cuptor circa 30-40 de minute.

ficatei la cuptor

Pentru garnitură merg bine:

 

Tips & Tricks:

Pentru ca hârtia de copt să fie maleabilă, se bagă sub jet de apă și se mototolește. Mulțumiri Ralucăi pentru sfat.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Andreea 28 January at 2:35 pm

  Am facut si eu ficateii de pui cu legume la cuptor (eu am ales brocoli si morcovi, in schimb) pentru fiul meu de 10 luni. El n-a fost foarte incantat, dar la vremea respectiva era si cam bolnavior si fara pofta de mancare. As rea, insa, sa fac o remarca.

  Este cunoscut ca folia de aluminiu, mai ales la temperaturi foarte mari, are proprietati toxice care se transfera asupra alimentelor cu care intra in contact in timpul prepararii. Eu am ales sa folosesc hartie de copt in locul foliei. E drept, am folosit mai multa, ca sa impachetez bine ficateii si legumele si sa nu curga untul topit din “pachetele”, dar gustul a fost minunat. Mancarea a stat la cuptor cam 30 de minute.

  • Reply Ramona 6 February at 1:21 pm

   Buna Andreea, e o idee foarte buna sa folosesti hartia de copt in locul foliei de aluminiu, si eu mi-am pus aceeasi problema si am inlocuit folia atunci cand ii gatesc Laurei, nu am modificat si retetele dar o sa o fac acum

   Multumesc

 • Reply ana 10 August at 10:57 am

  este super reteta, numai ca si eu folosit tot hartie de copt.

 • Reply Raluca 28 February at 10:38 am

  Andreea, daca de acum 2 ani si ceva de cand ai scris comentariul asta nu ti-a venit ideea deja, iti sugerez sa pui foaia de copt sub jet de apa si s-o mototolesti un pic in maini. In felul asta devine maleabila si nu trebuie sa mai folosesti o tona de hartie ca sa-ti stea mancarea in ea. Am vazut asta la Jamie Oliver de sute de ori, si asta fac si eu.

 • Leave a Reply