Afla cum poti sa faci Galuste Pufoase pentru bebelusul tau selectand ingrediente sanatoase. Reteta se poate introduce de la varsta de 12 luni.
Ingrediente:
Găluștele:
3 ouă – până la un an se pun doar gălbenușurile;
1/2 linguriță ulei de măsline;
9-12 linguri de griș (3-4 linguri de griș la 1 ou);
1 cubuleț de unt;
1 linguriță de praf de copt;
Sare după gust și în funcție de vârsta bebelușului;
300 ml. lapte
Opțional: vanilie, miere;
Tips & Tricks:
Truc 1: Nu uita de praful de copt. De când am descoperit că pot să îl pun în rețeta pentru găluște, acestea mi-au ieșit mereu pufoase.
Truc 2: Formează găluștele cu ajutorul a 2 lingurițe înmuiate în prealabil în apă. Cu o linguriță iei din pastă și cu cea de a doua modelezi forma rotundă sau usor alungită.
Truc 3: Pune găluștele la fiert separat – la foc mic – în apa clocotită. Incepe cu o singură gălușcă pentru a încerca/ajusta consistența. După ce s-au ridicat la suprafață, mai lasă-le la fiert 5 minute acoperind oala cu un capac. Verifică dacă mijlocul e fiert tăind gălușca în două. Găluștele reușite cresc și sunt moi.
Mod de preparare:
Bate spuma ouăle impreună cu untul, uleiul și praful de copt. Adaugă cate puțin gris și amestecă toate ingredientele până obții o pastă omogenă, de consistența unei smântâni grase. Nu întotdeauna obții aceeași consistență – dimensiunea ouălor poate să difere, lingurile pot fi mai mari sau mai mici, grișul joacă și el un rol important. Pornește cu 3 linguri de griș la 1 ou și mai adaugă griș în cazul în care este nevoie. Lasă compoziția la ‘odihnit’ timp de 20-30 de minute.
Tips & Tricks:
Truc 1: Nu uita de praful de copt. De când am descoperit că pot să îl pun în rețeta pentru găluște, acestea mi-au ieșit mereu pufoase.
Truc 2: Formează găluștele cu ajutorul a 2 lingurițe înmuiate în prealabil în apă. Cu o linguriță iei din pastă și cu cea de a doua modelezi forma rotundă sau usor alungită.
Truc 3: Pune găluștele la fiert separat – la foc mic – în apa clocotită. Incepe cu o singură gălușcă pentru a încerca/ajusta consistența. După ce s-au ridicat la suprafață, mai lasă-le la fiert 5 minute acoperind oala cu un capac. Verifică dacă mijlocul e fiert tăind gălușca în două. Găluștele reușite cresc și sunt moi.
Când sunt fierte, se strecoară și se pun în laptele fiert separat cu puțină vanilie și miere.
Poftă!
3 Comments
Cat unt trebuie ca nu e dat in lista de ingrediente?
Buna Alina,
Multumesc pt commentul postat. Am adaugat cantitatile la ingrediente
O zi frumoasa,
Ramona
si sarea tot dupa 1 an se pune. Foarte utile retetele. Multumim