LapteCuGalustexcf
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +

Găluște de griș cu lapte

Afla cum poti sa faci Galuste Pufoase pentru bebelusul tau selectand ingrediente sanatoase. Reteta se poate introduce de la varsta de 12 luni.

Ingrediente:
Găluștele:

3 ouă – până la un an se pun doar gălbenușurile;
1/2 linguriță ulei de măsline;
9-12 linguri de griș (3-4 linguri de griș la 1 ou);
1 cubuleț de unt;
1 linguriță de praf de copt;
Sare după gust și în funcție de vârsta bebelușului;

300 ml. lapte
Opțional: vanilie, miere;

Tips & Tricks:

Truc 1: Nu uita de praful de copt. De când am descoperit că pot să îl pun în rețeta pentru găluște, acestea mi-au ieșit mereu pufoase.
Truc 2: Formează găluștele cu ajutorul a 2 lingurițe înmuiate în prealabil în apă. Cu o linguriță iei din pastă și cu cea de a doua modelezi forma rotundă sau usor alungită.
Truc 3: Pune găluștele la fiert separat – la foc mic – în apa clocotită. Incepe cu o singură gălușcă pentru a încerca/ajusta consistența. După ce s-au ridicat la suprafață, mai lasă-le la fiert 5 minute acoperind oala cu un capac. Verifică dacă mijlocul e fiert tăind gălușca în două. Găluștele reușite cresc și sunt moi.

Mod de preparare:

Bate spuma ouăle impreună cu untul, uleiul și praful de copt. Adaugă cate puțin gris și amestecă toate ingredientele până obții o pastă omogenă, de consistența unei smântâni grase. Nu întotdeauna obții aceeași consistență – dimensiunea ouălor poate să difere, lingurile pot fi mai mari sau mai mici, grișul joacă și el un rol important. Pornește cu 3 linguri de griș la 1 ou și mai adaugă griș în cazul în care este nevoie. Lasă compoziția la ‘odihnit’ timp de 20-30 de minute.

galuste-compozitie

Tips & Tricks:

Truc 1: Nu uita de praful de copt. De când am descoperit că pot să îl pun în rețeta pentru găluște, acestea mi-au ieșit mereu pufoase.
Truc 2: Formează găluștele cu ajutorul a 2 lingurițe înmuiate în prealabil în apă. Cu o linguriță iei din pastă și cu cea de a doua modelezi forma rotundă sau usor alungită.
Truc 3: Pune găluștele la fiert separat – la foc mic – în apa clocotită. Incepe cu o singură gălușcă pentru a încerca/ajusta consistența. După ce s-au ridicat la suprafață, mai lasă-le la fiert 5 minute acoperind oala cu un capac. Verifică dacă mijlocul e fiert tăind gălușca în două. Găluștele reușite cresc și sunt moi.

GaluscaTaiata

 

Când sunt fierte, se strecoară și se pun în laptele fiert separat cu puțină vanilie și miere.

Poftă!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply alina 4 August at 6:11 am

    Cat unt trebuie ca nu e dat in lista de ingrediente?

    • Reply Ramona 4 August at 10:02 am

      Buna Alina,
      Multumesc pt commentul postat. Am adaugat cantitatile la ingrediente

      O zi frumoasa,
      Ramona

  • Reply Anne 12 January at 3:15 pm

    si sarea tot dupa 1 an se pune. Foarte utile retetele. Multumim

  • Leave a Reply