lasagna-final
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Retete Bebelusi si Copii, Retete copii

Lasagna cu vinete si cascaval adaptata pentru micuti

Timp de preparare: 60 – 80 minute

Ingrediente – 4 persoane:
foi de lasagna: 335 g.
cascaval ras: 50 g.
vinete: 2 bucati

Sos:
ceapa: 2
usturoi: 4 catei
zeama baza de supa: 1 l.
ciuperci: 500 g.
rozmarin: 1 lingurita de rozmarin uscat
crema de smantana – pentru gatit: 1 cutie de 200 g.
cascaval ras: 100 g.
ulei de masline: 3 linguri
unt: 30 g. (3-4 cubulete)
faina integrala: 4 linguri

sare si piper: dupa gust si in functie de varsta bebelusului

lasagna cu ciuperci

Metoda:

    1. Incalzesc cuptorul la 200 de grade si pregatesc in timpul acesta zeama de legume (baza)
    2. Vinetele: tai vinetele in felii de 1/2 cm. grosime. Pun o hartie de copt in tava de cuptor, asez feliile de vinete, presar putin ulei de masline, sare si piper dupa gust si in functie de varsta bebelusului. Le acopar cu o alta hartie de copt si las tava la cuptor timp de 30 de minute la 200 de grade. Remarca: timpul de preparare poate sa difere in functie de cuptor – verifica dupa 10-15 minute ca vinetele sa nu se arda.
    3. lasagna-vinete-cuptor

Sosul:

    1. Ceapa si Usturoiul: le tai fin in cubulete mici. Pun tigaia la foc mediu, adaug untul, ceapa si usturoiul le amestec si le las pe foc timp de 2 minute. Adaug 1/3 din zeama de supa (strecurata de legume) in tigaie, presar cate o lingura de faina in ploaie, las sa scada, amestec si continui procesul pana termin zeama. Dupa ce da in clocot, mai las pe foc inca 2 minute
    2. Ciupercile: le tai in felii subtiri si le adaug in sosul pregatit inainte impreuna cu praful de rozmarin.
    3. lasagna-ciuperci-ceapa

    4. Crema de Smantana: o adaug in sos impreuna cu 1/3 din cantitatea de cascaval ras, sare si piper dupa gust. Mai las pe foc compozitia de sos inca 2 minute continuand sa amestec
    5. lasagna-sos

Pasul Final

    1. Foile de lasagna: Pentru fragezime, pregatesc foile de lasagna inainte – torn putin de ulei peste ele dupa care continui sa torn apa calduta si le dezlipesc. Le las asa cateva minute.
    2. Tapetez vasul in care voi aseza lasagna cu unt. Pentru inceput, torn in vas un strat subtire de sos ( 1/2 cm).
    3. Asez un strat de foi de lasagna si le apas usor pentru a forma un strat compact.
    4. Asez peste ele un strat de vinete si torn din nou un strat subtire de sos. Continui procesul pana termin compozitia.
    5. La final, torn restul de sos si presar restul de 50 g. de cascaval pe deasupra.
    6. lasagna-strat

Pun lasagna in cuptorul incalzit in prealabil si o las timp de 30 – 35 de minute la 200 de grade
lasagna-final
Sa aveti pofta
Cu drag,
R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply