mamaliguta-in-lapte-small
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Retete copii

Mamaliguta fiarta in Lapte

Mamaliguta fiarta in lapte se poate introduce de la varsta de 1 an. Noua ne place genul de mamaliguta care, atunci cand se rastoarna in farfurie, e ferma si tare. Cantitatile sunt pentru acest tip de mamaliguta. Pentru o consistenta mai moale, incepeti cu mai putine linguri de malai si potriviti in functie de preferinte.

Ingrediente:
300 ml.  lapte;
150 ml. apa;
14 linguri pline varf de malai;
1 cub de unt;

Optional: 2 lg branza de vaci;
1 lg smantana;
sare dupa gust si in functie de varsta bebelusului;

Mod de preparare:

mamaliguta in lapte
1. Pun laptele indoit cu apa la fiert;
2. Atunci cand acesta incepe sa fiarba, presar malaiul “in ploaie”; (Optional: adaug sare dupa gust)
3. Dau focul la mic si las mamaliguta la fiert timp de 25-30 minute, amestecand tot timpul cu un tel sau cu o lingura de lemn.
4. Atunci cand e gata,  adaug untul.
5. Rastorn mamaliguta pe o farfurie.

Noua ne place combinatia de mamaliguta cu smantana si branza de vaci.

Se serveste calduta.

Sa aveti Pofta!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply