Idei pentru Micul Dejun

smoothie kiwi mango

Mulți ani nu mă atingeam de micul dejun. Mă trezeam târziu și nici nu îmi era foame.

Mi-am educat obiceiul de a mânca dimineața doar în momentul în care a apărut micuța și am început diversificarea. Doar datorită ei am înțeles că e important. În continuare, nu mă atrăgea în mod deosebit; luam masa de dimineață împreună din simplul motiv că trebuia să îi fiu un exemplu. Treptat acesta s-a transformat în obicei.

Am constatat că dimineața nu sunt eficientă. Deschid frigiderul, mă uit câteva secunde și aceeași întrebare îmi vine constant: ‘Hm… ce mâncăm noi acum?’. Aceeași replică zi de zi.. aceeași rutină și aceeași grabă. Iar rezultatul? Un mic dejun fad în care fulgii cu lapte erau în competiție cu tartina cu unt, un ochi sau o omletă.

Pe scurt aveam nevoie de idei pentru un mic dejun:
1. rapid: rețete care să nu dureze mai mult de 5 minute; am descoperit așa că pot avea la micul dejun mâncăruri pregătite de cu seară; Rețetele de Quiche sunt ideale in acest sens. Spanacul și el, poate fi pregătit ușor seara.
2. sănătos ; am înțeles că cerealele instant cu lapte sunt cea mai puțin fericită alegere 😉
3. variat ca să ieșim din rutina aceluiași ‘ou ochi’ plictisitor și să începem dimineață cu o surpriză în farfurie și un zâmbet pe buze;

Pentru mine micul dejun a fost întotdeauna o provocare. Iar atunci când prietenele cu copii mi-au descris aceeași problemă, am început să construiesc o selecție de rețete pentru masa de dimineață.

In topul rețetelor preferate din ultima perioadă se numără rețetele de Ochi pe Pat de Avocado, Iaurtul cu Banane si Quiche-ul cu spanac.  Vi le recomad cu drag.

Mic Dejun Copii:

Smoothie-uri:

 

Sa aveti o zi frumoasa!

Cu drag,
Retete Bebelusi