ostropel
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Retete copii

Ostropel de Pui

Reteta de Ostropel de Pui se poate introduce de la varsta de 1 an.

Remarca:
Despre tipul de carne: Preferata noastra este varianta cu pulpite de pasare.
Despre tipul de rosii: Rosiile de sezon, cele zemoase si dulci, sunt minunante si garanteaza ca sosul va iesi gustos. Pe timp de iarna, am descoperit un brand de rosii de conserva care ne place mult, si pe care il folosim cu succes :).
Durata de preparare: Timpul de pregatire a retetei este foarte scurt. Maxim 10 minute imi ia sa spal bine carnea, sa dau rosiile si usturoiul in tocatorul de legume si sa pun toate ingredientele in vas. Ne place insa sa lasam carnea mult la cuptor pentru a iesi frageda. Se va desprinde de pe os si e moale. Asa ca daca vrei sa mananci imediat, acesta nu este un fel de mancare pe care sa ii al gata in 20 de minute … Noi lasam 2 ore la cuptor cu capac, si inca 30 minute fara .. sa se rumeneasca frumos.

Ingrediente:
500 g. piept de pasare (sau copane);
500 g. rosii (sau rosii din conserva);
3 catei de usturoi;
ulei de masline cu rozmarin;
boia de ardei dulce;

Optional:
Sare – in functie de varsta bebelusului; Piper;
Chimen Verde; Foaie de dafin;

Garnitura: Piure de Cartofi, Legume la Abur sau Pilaf de Orez

Timp de pregatire: 12-15 min.
Timp de coacere (ostropel): 1-1/2 ora

Mod de preparare:
ostropel de pui
1. Spal bine ingredientele si tai carnea in felii pentru a se patrunde mai usor.
2. Zdrobesc rosiile impreuna cu cateii de usturoi in tocatorul de legume.
3. Asez carnea intr-un vas termorezistent, presar putina sare, piper macinat fin, ulei cu rozmarin. Adaug sosul de rosii care constine si usturoiul zdrobit, amestec frunzele de dafin si cele de cimbru printre bucatile de carne. Mai adaug putina apa astfel incat toata carnea sa fie scufundata in sos.  Las putin carnea la marinat.

ostropel de pui
4. Acopar vasul si il pun la cuptor timp de 60 de minute la 220 ° C. Verific din cand in cand. Intorc carnea si o mai las la cuptor  inca 60 de minute tot acoperita. Scot capacul si las la rumenit alte 30 de minute. In cazul in care ai un cuptor mai puternic, verifica sa nu se arda si scoate-l din cuptor atunci cand are o culoare usor caramelizata.

ostropel de pui

Iar aici este varianta cu pulpite de pasare 🙂

ostropel

 

Ne place ostropelul alaturi de un piure, pilaf de orez, legume la aburi sau legume la cuptor.

Cu drag,

Ramona

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Larisa 6 July at 11:23 am

    A iesit super bun,a mancat tot bebele(eu am pus doar o ramurica de cimbru proaspat la cuptor cu rosiile si carnea de pui si un catel de usturoi,pe care l-am aruncat dupa).Multumesc pt toate aceste retete de pe site,m-au ajutat foarte mult!

  • Leave a Reply