pilaf de orez
08 luni, 09 luni, 10 luni, 11 luni, 12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +

Pilaf de Orez

Cum sa faci un Pilaf de Orez Perfect: Tips & Tricks

Orezul este de multe tipuri: orez alb, rosu, negru, integral, salbatic, cu bob alungit, risotto..

Orezul se spala in multe ape, pana cand ultima apa ramane limpede. Astfel indepartezi faina de pe boabele de orez care s-a obtinut din spargerea altor boabe. In acest mod, nu se va mai coagula.

Masoara zeama sau apa cu aceeasi cana cu care ai masurat si orezul .La o cana de orez se pun 3-4 cani de lichid. Cantitatea de lichid depinde de la un orez la altul.

Reteta de mai jos este delicioasa si usor dulce de la morcov si pastarnac. Cei mici o adora. Se poate introduce de la 8 luni.

Ingrediente:
1 cana de orez (~100g);
5 rosii cherry;
1 morcov; 1 pastarnac;
1 ceapa;
3 cani de zeama de pasare si  legume

Optional:
Sare, Piper, Verdeata;

Metoda:

  1. Selectez ingredientele pentru Pilaful de Orez.
  2. reteta de pilaf

  3. In paralel pregatesc zeama de legume din ceapa, morcov, dovlecel, carne de pasare, telina, pastarnac
  4. Tai marunt ceapa. Pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie, vars ceapa si dau drumul la foc mic. Invart usor timp de 2 minute. Adaug 2 linguri de apa si continui sa amestec.
  5. Tai morcovul si pastranacul felii (sau bucati mici in tocatorul de legume) si le adaug peste ceapa.
  6. Pun in tigaie rosiile taiate marunt si continui sa amestec.
  7. Adaug orezul si vars 3 cantitati (egale cu cantitatea de orez) de zeama de pasare si legume.
  8. Pun capacul si las orezul sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute. Amestec din cand in cand pentru a nu se prinde.
  9. La final, tai marunt putina verdeata ( patrunjel sau marar) si il adaug in pilaf.

Sa aveti Pofta, e delicios!

R.

reteta de pilaf

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lala 25 March at 10:28 pm

    Si rosiile cherry unde sunt?

    • Reply R. 25 March at 10:49 pm

      Cat pe ce sa uit de ele ;). Le-am taiat in cubulete si le-am pus dupa morcov si pastarnac.

      O seara frumoasa,
      R.

    Leave a Reply