pui-sos-alb
09 luni, 10 luni, 11 luni, 12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +

Pui cu sos alb si garnitura de orez

Ingrediente:
400 g piept de pui
40 g ceapa
25 g morcov
25 g radacina patrunjel
75 g unt( margarina)
10 g faina
100 g orez
10 ml zeama de lamaie
1 gabenus de ou
sare (a href=”/sarea-in-alimentatia-bebelusului/”>max 3 g doar pentru copilul care are cel putin 1 an)

Mod de preparare:
Preparare pui:
pui legume

 

 

 

 

  1. Spala bine carnea si da-o in clocot. Arunca apa si pune-o din nou la fiert in 2 litri de apa cu putina sare (max 3 g doar pentru copilul care are cel putin 1 an)
  2. Adauga zarzavaturile intregi.
  3. Carnea se scoate si se pune intr-un vas separat.
  4. Zeama se pastreaza pentru orez si sosul alb

pui legume

Preparare sos:
untoulamaiefaina

Din 50 g unt, faina si zeama in care a fiert carnea se prepara un sos alb mai subtire, care se fierbe 25 min; apoi se amesteca cu galbenusul si cu 2 g sare, se acreste dupa gust cu zeama de lamaie si se toarna peste bucatile de carne fiarta.

Preparare Orez:
orezunt
Orezul se caleste usor in restul de unt(25 g). Peste orez te toarna zeama de la puiul care a fiert. Cantitatea de zeama = 3xcantitatea de orez. Se amesteca constant

Bucatile de carne se servesc cu garnitura de orez.
Se poate da copiilor de la varsta de 9 luni.
Rezulta 6 portii x 120 g
calorii 260/portie

condimentePui cu sos alb si garnitura de orez

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Loredana 20 December at 12:00 pm

    Si zeama de lămâie la ce o folosim?

  • Leave a Reply