pui cu sos de mustar si miere
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +

Piept de Pui cu Sos de Mustar si Miere

Am incercat de cateva ori la restaurant aceasta reteta minunata. Credeam ca in spatele ei este un super secret pe care il stiu doar marii bucatari. He he …si ce surpriza… nu e deloc complicat de preparat. Din doar 5 ingrediente de baza, iata secretul celui mai gustos piept de pui cu sos de mustar si miere. Este absolut delicios si se poate introduce de la varsta de 12 luni.

Iar daca tai pieptul de pasare in cuburi mici atunci il poti transforma intr-un fingerfood pe care micutul va fi curios sa il incerce. Gustul dulce al mierii cu siguranta il va tenta.

Ingrediente

3 bucati de piept de pui;
100 g.  de mustar dulce;
3 linguri de miere de albine;
1 lingurita de rozmarin;
1 catel de usturoi;

2 linguri de ulei;

Optional: Sare, Piper;

Metoda

1. Presar peste pieptul de pui putin praf de rozmarin si sare – adapteaza cantitatea de sare in functie de varsta bebelusului. Intr-o tigaie incinsa, vars 2 linguri de ulei de masline si las pieptul de pui sa se aureasca pe ambele parti.

Preincalzesc cuptorul la 200C

pui cu sos de mustar si miere

 

Sosul: Amestec 100 g mustar dulce cu miere de albine. Presar un praf de rozmarin si zdrobesc catelul de usturoi pe care il adaug peste sos. Amestec bine toata compozitia pana obtin o pasta omogena.

Asez bucatile de piept de pui intr-un vas termorezistent. Torn sosul de mustar pe deasupra bucatilor de piept de pui si am grija ca fiecare bucata sa fie imbracata complet.

pui cu sos de mustar si miere

Acopar vasul si il bag la cuptor timp de 40 de minute la 200 C . Dupa 30 de minute, intorc carnea si o acopar din nou cu sos. Mai las la cuptor inca 10 minute.
Merge bine cu garnitura de orez simplu la aburi, cartofi la cuptor, legume la cuptor.

Sa aveti pofta,

Cu drag

R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply