reteta de humus
10 luni, 11 luni, 12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Alimente Degetel, anticoagulant, Aperitive, Mic Dejun

Rețeta de Humus

Humus – Rețeta Clasică

…  este extrem e ușor de preparat în cazul în care folosesc năut din conservă. Am nevoie doar de 5 ingrediente și 5 minute. Multă vreme făceam rețeta de la zero, puneam năutul la înmuiat cu o seară înainte, îl fierbeam multe ore… Ce nu îmi plăcea era că indiferent de cât de mult îl fierbeam, nu ieșea o pastă fină și nu avea textura humusului de la restaurant. Am mai descoperit încă un secret. Puterea blenderului contează și ea.

Nouă ne place. Este un aperitiv sau un fingerfood delicios. Merge foarte bine cu pită sau pâine dar și în combinație cu legume gen: morcov, țelină, ardei, castravete.

Se poate introduce de la vârsta de 10 luni.

Ingrediente:

400 g. năut fiert;
2 lingurițe de tahini (pastă concentrată de susan);
1/2 lămâie sau 1 lime;
2-4 lingurițe de ulei de măsline;
2 căței de usturoi;

Opțional: sare, boia de ardei dulce;

Tips & Tricks ..

Humusul este mai gustos după câteva ore după ce au fost amestecate ingredientele. Se ține la frigider.
în loc de năut de la conservă se poate folosi și năut uscat care e, desigur, recomandat. Timpul de preparare crește însă semnificativ: Năutul uscat se lasă în apă cu o seară înainte. A doua zi, acesta se fierbe în mai multe ape timp de 5-6 ore.

Mod de Preparare:

 

reteta humus

 

Pregătesc ingredientele: 400 de grame de năut, 2 linguri de tahini, 2 căței mici de ustuori, 1/2 lime si 2-4 linguri de ulei de măsline. Le pun în blender și … amestec până obțin o pastă fină. Adaug puțină sare.

Joacă-te cu cantitățile de zeamă de lămâie și ulei de măsline până ajungi la combinația care îți e pe plac. Densitatea pastei se reglează cu câteva linguri de apă (sau zeama în care a fiert năutul dacă ai folosit năut uscat).

La final adaug puțin ulei de măsline si un praf de boia de ardei dulce.

reteta de humus

Să aveți poftă!

Cu Drag,

R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply