Rețete Bebeluși Grupate pe Vârstă, Diversificarea la Bebelusi, Schema de Diversificare

Ce găsesti pe Rețete Bebeluși?

Informații utile despre diversificarea alimentației bebelușului. Cele mai “banale” întrebări și răspunsuri sintetizate în ‘TOP Intrebari’ de genul: Care este primul aliment la bebeluș? Cum încep diversificarea și de ce am nevoie? etc..

O listă de Rețete Sănătoase pentru Bebeluși și Copii, grupate pe categorii de vârstă, ținând cont de ingredientele care sunt folosite. Aici găsești meniuri pentru bebeluși de la 4 luni până la copii de 4+ ani. Printre preferatele bebelușului meu se număra rețetele de: Brânzica Calcica de Casă, Supă de Găluște, Supă Cremă de Ciuperci. Descoperă împreună cu bebelușul tău care sunt rețetele lui preferate.

E amuzant să experimentezi rețete noi. Schema de diversificare a alimentației pentru bebeluși și copii îți este utila când ai nevoie să te decizi rapid dacă ingredientele dintr-un meniu nou sunt indicate vârstei. Graficele alimentare sunt organizate în funcție de categoria de alimente din care fac parte și în funcție de vârstă. Găsești atât varianta de desktop în Graficele Lunare cât și pe cea de mobil în Graficele Lunare de introducere a proteinelor, cerealelor, legumelor, fructelor si a lactatelor

Ce trebuie să știi despre alimentele cu potențial alergen, despre alimente cu efect laxativ sau anti-diareic, Care sunt alimentele interzise între 4 luni și 4 ani.

Lectura de seară despre Psihologia Copilului care te poate ajuta să înțelegi comportamente și poate să te redescoperi ..

De ce ReteteBebelusi.ro?

Am creat ReteteBebelusi.ro din nevoia personală de a avea o metodă simplă si de incredere de organizare a informației legate de diversificarea alimentației bebelușului. M-au pus pe gânduri remarci contradictorii de genul: “Alimentul X a fost cauza unei reacții alergice violente …”și “E o prostie… Bebelușul meu nu a pățit nimic și i-am dat același aliment X, să nu îți faci griji”.

Diversificarea alimentației este un subiect sensibil atât pentru mamă cât și pentru bebeluș. Introducerea unor alimente mult prea devreme în meniul bebelușului poate genera o stare de discomfort, poate avea efecte negative asupra sistemului divestiv, poate fi sursa unor eventuale alergii …

După cum deja ai observat, diversificarea este un subiect controversat. Găsești informații contradictorii legate de vârsta la care se intoduc, efectele benefice sau negative. Doctorul tău pediatru are o opinie care poate să difere de opinia altor medici de specialitate, mămicile din cercurile de prieteni spun altceva și apare o nouă dimensiune de opinii sintetizate în informația disponibilă pe internet.

Atunci când e vorba de bebelușul meu am decis să iau decizii informate. În primul rând consult medicul pediatru, analizez și mă documentez asupra recomandărilor iar decizia ÎMI aparține. Bebelușul tău are încredere totală în tine și sănătatea alimentației lui în primii ani de viață e exclusiv în mâinile tale.
și nu e greu 🙂 … ia-le pas cu pas și vei descâlci misterul.