pears
06 luni, 07 luni, 08 luni, 09 luni, 10 luni, 11 luni, 12 luni, 2 ani, Piure

Ricotta cu Piure de Pere

O reteta de Ricotta cu Piure de Pere care se poate introduce incepand cu varsta de 6 luni.

Daca nu ai in frigider branza Ricotta, incearca reteta de branza calcica de casa; Stiai ca atunci cand aceasta este rece, are un gust foarte asemanator cu Ricotta?

Perele: sunt bogate in fibre, potasium si vitamina C. Stimuleaza digestia avand un efect laxativ si sunt ideale in alimentatie atunci cand bebelusul este constipat. Perele cresc pofta de mancare, vitaminizand si mineralizand organismul. Ele ajuta la scaderea temperaturii in starile febrile, favorizeaza detoxifierea organismului.

Pentru bebelusi, alegeti intotdeauna pere moi si dulci. Perele pot fi date bebelusului atat fierte in aburi sub forma de piure, coapte la cuptor dar si ca fruct proaspat.

Desigur, consultati medicul pediatru si stabiliti impreuna schema de diversificare in functie de nevoile proprii ale bebelusului.

Ingrediente:
65 g. branza ricotta (sau branza calcica de casa)
2 linguri piure de pere;

De ce am nevoie: Blender, Sita pentru Aburi sau doar o furculita… depinde ce metoda alegi

Mod de prepapare:

ricotta_cheese_16x9
Pas 1. Pisez branza ricotta cu o furculita;
Pas 2. Pentru Piure-ul de Pere: aleg o para coapta, zemoasa si dulce. O tai in jumatate, ii curat coaja si ii scot miezul.  Sunt cateva metode de a prepara piure-ul de pere.

first_fuit_puree-484x363-top

metoda 1: Tai para in cuburi o pun in sita de aburi, torn putina apa, acopar vasul cu un capac si las la foc mic timp de 10-15 minute. Atunci cand sunt gata, scot bucatile de para, le pun in blender si le zdrobesc.

metoda 2: Pun perele intr-un vas termoizolant si le bag la cuptor pentru 30 de minute la 180° C. Atunci cand s-au rumenit, le scot si le zdrobesc cu blenderul sau furculita pana obtin un piure fin.

metoda 3: Prepar piureul din pere proaspete, zemoase si dulci. Zdrobesc para cu blenderul sau cu o furculita… si e gata.

Eventual, adaug 1-2 picaturi de zeama de lamaie pentru a incetini procesul de oxidare.

Pas 3: Amestec branza cu piureul de pere si pregatesc micuta de masa.

Pofta!

Cu drag,

R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply