sarmalute cu ciuperci retete bebelusi
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, anticoagulant

Sarmalute cu Ciuperci

O reteta sanatoasa de sarmalute cu ciuperci pe care o poti da si ‘bebelusului’ de la varsta de 1 an. Cu doar 5 ingrediente, fara carne, aceasta reteta este delicioasa. Nu contine carne iar ingredientele practic fierb in sucul de la ciuperci.

Ingrediente:

500g ciuperci;
300g orez
200g rosii
5 cepe
1 morcov

Foi de dafin si cateva fire de cimbru

Optional: Sare si piper dupa gust si in functie de varsta bebelusului, Smantana, Mamaliguta

Mod de preparare

sarmalute-ciuperci-ingrediente-small

1. Compozitia de sarmalute: Taie ceapa si morcovul in tocatorul de legume. Spala bine ciupercile si pune-le in tocatorul de legume la viteza mica pentru a obtine bucati mai mari de ciuperci.
2. Pune foarte putin ulei intr-o oala cu fundul gros, preferabil ceaun. Adauga ceapa si da focul la mic. Invarte constant si lasa la foc mic timp de 1-2. Adauga morcovul si ciupercile. Amesteca, legumele practic vor fierbe in apa lasata de ciuperci. Adauga putina sare si piper dupa gust si in functie de varsta bebelusului. Lasa la foc mic timp de 40/50 minute pana cand legumele vor deveni moi. Adauga apoi orezul si ia vasul de pe foc.
3. Separat, pune 2-3 linguri de ulei pe peretii vasului in care vor fierbe sarmalutele. Alege foile de varza. Toaca bucatile pe care nu le poti la impachetatul sarmalutelor si pune-le pe fundul vasului intr-un strat de 1 cm.
4. Alege foile de varza intregi. Pune cate o lingura din compozitie in mijlocul foii si ruleaza sarmaluta. Impinge capetele in interior.
5. Pune sarmalutele una langa alta in oala cat mai strans. Peste primul strat complet de sarmalute, pune o foaie de dafin si cateva ramuri de cimbru. Repeta procesul. Pe ultimul strat, pune din nou varza tocata, dafin si cimbru.
6. Da rosiile in blender impreuna cu 2 cani de apa. Toarna sucul obtinul peste sarmalute. Adauga apa cat sa cuprinda toate sarmalutele. Pune capacul si lasa sarmalutele la foc mic timp de 2h – 2h.30.

Optional: Sarmalutele merg foarte bine cu smantana, mamaliguta, usturoi.

Sa aveti pofta, sunt delicioase.

Cu drag,
R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply