supa-crema-ciuperci-final-w600px
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Supa Crema

Supa Crema de Ciuperci

ABSOLUT DELICIOASA …

Supa Crema de Ciuperci este pe locul 1 in topurile preferintelor micutei mele, la egalitate cu Supa de Galuste. Surprinzator este ca dragei mele dragi nu ii plac ciupercile. Nici nu vrea sa le vada in farfurie. Eu cred ca ii displace textura. Dar in supa, povestea e cu totul alta … o adora :).  Am incercat multe combinatii de ciuperci, o vreme am facut doar din pleurotus, alte dati doar din champignon, niciodata insa doar din shitaki, pretul e destul de piperat. De fiecare data a fost pe gustul micutei. Astazi le-am combinat pe toate trei iar rezultatul este minunat.

Ingrediente:
400g champignon;
300g pleurotus;
200g shitaki;
1 ceapa;
3 catei de usturoi;
1/2 lamaie;
100g mascarpone;
1- 1.5l zeama de pui si/sau legume; (1 pulpa de pui, 2 morcovi medii, 1 telina, 1 dovlecel, 1 ceapa + 2 l de apa)
patrunjel;

Optional: sare, piper, crutoane;

Metoda:

1. Pregatesc zeama de pui cu legume. Nu e mare filozofie, metoda mea de preparea e standard pentru toate supele crema ;). Mama m-a invatat un truc, sa spal carnea de pui, s-o dau in clocot si sa arunc prima apa. Si are sens metoda ei. Curat legumele: ceapa, morcovul, telina, dovlecelul si le pun intregi la fiert impreuna cu pulpa de pui. Las zeama la foc mic timp de 50-60 de minute.

2. Intre timp tai marunt ceapa si pregatesc ciupercile: le spal bine si le tai felii.

supa crema de ciuperci

3. Pun 1-2 linguri de ulei de masline in tigaie, vars ceapa tocata marunt si amestec din cand in cand. Las la foc mic timp de 2-3 minute. Adaug ciupercile, putina sare si piper si continui sa amestec. Ceapa va continua sa fiarba in sucul de la ciuperci. Las la foc mic timp de 30-40 de minute.

4. Pisez usturoiul. Dupa 30-40 de minute adaug usturoiul zdrobit. Mai amestec putin si las inca 5-10 minute. Sting focul. Tai marunt patrunjelul si il presar peste ciuperci. Adaug si 1-2 linguri de zeama de lamaie. Pastrez o cana din ciupercile preparate pentru a le adauga ulterior in portia mea si a lui A. Imi place sa simt bucati de ciuperci in supa.

5. Revin la zeama,  acum e aproape gata. Strecor prin sita zeama  din care iau 1 – 1.5 litri. Incepe cu 1 litru si regleaza densitatea dupa plac.  Adaug ciupercile, 2 linguri de mascarpone si pornesc blenderul.

supa crema de ciuperci

6. Adaug 1 cub de unt si … voila 🙂 Cea mai delicioasa supa e gata sa fie mancata.

Suntem inebuniti dupa combinatia de supa crema si crutoane. Adevarul e ca merg de minune.

supa crema de ciuperci

Pofta sa aveti!

Cu drag,

R.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply