supa crema de morcov
06 luni, 07 luni, 08 luni, 09 luni, 10 luni, 11 luni, 12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Retete Bebelusi si Copii, Retete copii, Supa Crema

Supa Crema de Morcovi

Supele crema au inceput sa fie din ce in ce mai des prezente la masa noastra. Mi-a luat putin pana sa accept gustul, textura si faptul ca e cu totul diferita fata de o ciorba sau o supa traditionala. Acum le percep ca fiind delicioase si aromate. Reteta de Supa Crema de Morcovi e speciala deoarece contine ingrediente care se pot introduce de la varsta de 6 luni – desigur, varianta fara sare, piper, crema de smantana si crutoane. Toate aceste ingrediente si condimente le pun separat in farfuriile noastre.

Fiind o supa crema, putem avea toti 3 acelasi meniu la pranz. Nu o consider mancare de bebelusi ci o supa ‘fancy’ si eleganta :). Datorita faptului ca legumele stau la cuptor, supa are o aroma deosebita. Noua ne place mult.

Ingrediente
1kg morcovi – curatati de coaja si feliati;
2 bulbi de chimen – curatati si feliati; pastrez frunzele pentru final;
1 ceapa – taiata;
ulei de masline;
2 catei de usturoi – necuratati;

1.5 l. zeama de legume;
Optional: Sare, Piper, Crutoane, 100 ml crema de lapte sau smantana lichida de gatit – pentru final;

Metoda:

  1. Selectez ingredientele de care am nevoie pentru supa crema de morcovi:
    supa de morcovi
  2. Spal bine morcovii si bulbii de chimen. Bulbii ii tai in felii iar frunzele le pastrez pentru a decora supa la final. Curat ceapa si o tai in jumatate. Cateii de usturoi ii las in coaja. Pun ingrediente intr-un vas, le stropesc cu ulei aromat (prefer aroma de rozmarin) acopar vasul si il bag la cuptor timp de 1h si 30 min.
    supa-morcovi-ingrediente-b4-cuptor-w600px
  3. Din 20 in 20 de minute verific, intorc legumele. In functie de cuptor, legumele se pot face mai repede.
    supa-morcovi-dupa-cuptor
  4. Scot legumele si curat bucatile mult prea arse :). Vars peste ele 1.5l de zeama de pui si legume si mai las la fiert la foc mic timp de 20-30 de minute. Incerc morcovii cu furculita si cand aceasta intra usor in morcovi atunci opresc focul.
  5. Pornesc blenderul si invart usor.

    supa-morcov-blender-w600px

  6. La final, doar in farfurille noastre, adaug smantana crema lichida, cateva frunze de chimen si crutoane.

    supa-morcov-dinal-zoom-out-w600px

 

Sa aveti pofta

Cu drag,

R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply