supa de cartofi ingrediente
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, Supa Crema

Supa Crema de Cartofi

Rasfoiam aseara printre bloguri si am dat peste o reteta de supa de cartofi.Povestea din spatele ei m-a facut sa rad cu pofta si mi-a starnit curiozitatea in acelasi timp. Azi dimineata m-am trezit cu gandul la ce citisem. Am incercat-o; efectul a fost devastator! Supa Crema de Ciuperci – favorita dragei mele dragi – a fost detronata de noua, delicioasa….  Supa Crema de Cartofi.
L. nu e o mancacioasa si ca o mama romanca veritabila, ma bucura nespus atunci cand o noua mancare ii e pe plac. Multumesc Printesa Urbana!
Ingrediente:
1kg de cartofi ( copti la cuptor);
1/2 dovlecel (curatat de coaja);
2 morcovi medii;
1 pastarnac;
1 ceapa;
500ml lapte;
200ml smantana lichida de gatit;
rozmarin;

1 l zeama de legume;

Optional si in functie de varsta bebelusului: Sare, Piper;

Complexitate: Mare;

Metoda de preparare este … grea, trebuie sa recunosc. Curatatul cartofilor mi-a pus rabdarea la incercare. Dar … a meritat fiecare secunda :).

1.Am ales cu grija ingredientele, le-am spalat, le-am curatat si m-am apucat de facut fotografii.
supa de cartofi ingrediente

2. Am inceput cu cartofii. I-am spalat, i-am intepat cu o furculita, i-am stropit putin cu ulei de ierburi aromatice, am acoperit vasul si i-am bagat la cuptor. Cuptorul meu este electric si nu foarte performant, motiv pentru care timpul de coacere al cartofilor e putin mai mare.. I-am lasat 1h 30 minute la 250 de grade. In general acestia se fac mai repede asa ca dupa 1h verifica din cand in cand. Cartofii sunt gata daca atunci cand infigi in ei o furculita, aceasta intra usor.

supa de cartofi

3.Am continuat cu zeama de legume, la care am pus si o pulpa de pui. Am curatat ceapa, dovlecelul de coaja, morcovul si pastarnacul si le-am pus la fiert asa intregi in 2 litri de apa. Am adaugat putina sare, piper si frunzele de rozmarin. Aceasta tebuie sa stea la foc mic timp de 60 de minute, asa ca am timp sa continui cu prepararea crutoanelor.

4. Crutoanele sunt preferatele noastre si sunt super usor de facut. Tai in cuburi mici cateva felii de paine, stropesc cu ulei din ierburi italiene si le bag la cuptor timp de 10-15 minute la 250° C.

5. Atunci cand cartofii s-au copt, ii lasi eventual sa se raceasca si ii cureti de coaja. Eu nu am avut rabdare sa astept.. m-am inarmat cu o furculita si un cutit si am trecut la treaba.

supa de cartofi

6. Am pus cartofii curatati de coaja impreuna cu 1l de zeama de llegume, 500 ml de lapte si 200 ml de smantana de gatit. Am pornit blenderul si nu l-am oprit decat atunci cand am obtinut o pasta fina. Am mai pus supa la foc mic timp de 5-10 minute.

supa de cartofi

7. Am adaugat crutoane, cateva fire de busuioc verde si am chemat micuta la masa. Atunci mi-a dat vestea ‘Wow, e buna, e super buna, e chiar mai buna decat Supa de Ciuperci’

supa de cartofi
Pofta!

Cu drag,

R.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mirela 18 October at 11:32 pm

    Am incercat-o si baietelul meu a iubit-o. Impreuna cu crutoane facute in casa, a fost delicioasa.
    Multumesc pentru sugestie!

    • Reply R. 18 October at 11:50 pm

      Cu drag 🙂

    Leave a Reply