supa de pui cu legume
12 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani +, anticoagulant, Supa

Supa de Pui cu Legume

O reteta cu un gust parfumat de legume. Secretul sta in alegerea carnii de pasare; aceasta trebuie sa fie de calitate. Personal imi place sa adaug prazul cu 10-15 minute inainte de a opri focul, impreuna cu mazarea. Culoarea si textura acestuia va fi minunata. Supa de pui cu legume este delicioasa, v-o recomand cu drag.

Nu toti micutii accepta usor legumele in supe. Noi am incercat diverse trucuri cu micuta noastra pentru a o determina sa incerce. Ii respect mereu decizia de a nu manca si ii reamintesc ca in cazul in care nu ii place, nu trebuie sa manance. Daca nu incearca, nici nu o sa stie ce gust minunat e posibil sa piarda. Teoria mea este ca atunci cand insisti mai mult pe subiect, creezi efectul contrar. Iar daca strecori supa si scori firele de patrunje, marar, sau ce bunatati or mai fi .. creezi un precedent pe care nu il vei putea face uitat data viitoare.

De data aceasta, i-am pus in farfurie, i-am zis ce contine si cat de delicioasa e… i-am amintit de ‘Sportacus’ si am invitat-o sa incerce. Dupa prima gura reactia a fost: ‘nu imi place, dar o ador :)’. I-a placut textura prazului si cum il simti ca scartaie usor … i se parea amuzant. Si are dreptate.

Incepand de la 12 luni;

Ingrediente:
1 kg de carne de pasare;
4 morcovi – curatati si feliati;
1 bat de telina verde – feliat, pastreaza frunzele;
4 cartofi – curatati de coaja;
cimbru verde – cateva fire (thyme)
mazare – 2 maini pline;
1 praz – spalat si feliata;
patrunjel taiat.

3l de apa;

Optional: sare in functied e varsta bebelusului;

Metoda:

supa de pui cu legume
supa de pui cu legume

1. Spal bine carnea de pasare si o pun in oala impreuna cu morcovii, telina, cartofii si firele de cimbru. Acopar toate ingredientele cu 3l de apa.

supa de pui cu legume 2. Aprind aragazul, fixez intensitatea flacarii la foc mic mediu si las oala la foc mic timp de 1 – 1.30 h

3. Strecor zeama si pastrez legumele pentru mai tarziu.

4. Desfac carnea in fasii si o pun inapoi in oala impreuna cu prazul feliat, mazarea si legumele. Le mai las la foc mic timp de 10-15 minute.

5. Presar frunze proaspete de patrunjel si telina.

supa de pui cu legume

Pofta sa aveti!

R.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply