zahar
Alimente Interzise, Diversificarea la Bebelusi

Zaharul in alimentatia bebelusului

Opinia nutritionistilor este ca organismul nu are nevoie de zahar. Daca totusi zaharul face parte din alimentatie, atunci cantitatea trebuie sa fie foarte mica. Medicii pediatri sustin acelasi lucru, in plus, in primul an zaharul trebuie sa fie excus din alimentatia bebelusului. E important sa se amane cat mai mult momentul in care zaharul este introdus. Laptele matern, formula, legumele, fructele contin suficient zahar.

Cantitatea maxima de zahar recomadata este de 30 g/zi pentru copiii intre 1-3 ani , si 40gr/zi pentru copilasul de 3-4 ani.

Laptele matern contine zahar care provine din alimentele consumate de mama. Nu indulci ceaiul sau piureul bebelusului deoarece acesta se bucura de gustul lor natural iar glucoza din aceste alimente este mult mai benefica organismului micutului decat adaosul de zahar.

Ciocolata nu este recomandata copiilor sub 3 ani deoarece contine grasimi care solicita foarte mult stomacul si pancreasul.

E recomadata exclurerea prajiturilor, produselor de patiserie din alimentatia bebelusului deoarece sunt foarte grele pentru sistemul digestiv.

Caramelul nu este nici el recomandat, deoarece afecteaza smaltul dintilor.

Vezi si:
ce alimente sunt interzise intre 4 luni si 4 ani precum si
alimentele cu consum limitat

Sursa imagine: ‘Sugar cubes’ by Kurtis Garbutt via Flikr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply