Budinca de caramel

Ingrediente:
200 g orez
300 ml lapte
200 g zahar
3 oua
1 zahar vanilat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes.php on line 256

Mod de prepapare:
1. Se fierbe laptele cu vanilia si, cand clocoteste, se toarna orezul ales si spalat, amestecand ca sa nu se prinda de vas.
2. Se continua fierberea pana cand orezul este bine fiert si a absorbit tot laptele.
3. Se trage vasul deoparte, se adauga zaharul, se lasa compozitia sa se mai raceasca, apoi se adauga galbenusurile pe rand
4. Separat, se caramelizeaza 4 linguri de zahar(retinute din cele 200 g), imbracand cu el o forma sau o cratita, pe fund si pe laterala.
5. Cand zaharul este bine prins, se toarna compozitia de orez si se coace la cuptor, in bain-marie, 25-30 min.
6. Dupa ce este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou.
Se serveste cu sosul lasat de budinca.

* Mentiune
portia oferita copilului trebuie sa fie foarte mica deoarece reteta contine mult zahar.
Vezi articolul Zaharul in alimentatia bebelusului

Related posts:

  1. Budinca cu mere
  2. Budinca
  3. Budinca de cartofi cu sunca
  4. Spanac la cuptor
  5. Papanasi la cuptor
  6. Lapte de pasare
  7. CIULAMA
  8. Zaharul in alimentatia bebelusului
  9. Paste cu pui
  10. Galuste de gris cu lapte
  11. Budinca aperitiv
  12. Crema de porumb
  13. Suc de rosii
  14. Mamaliguta fiarta in lapte
  15. Branza de vaci cu biscuite si iaurt

2 Responses

11.16.09

Cam mult zahar, ca sa nu zic f. mult, si vad ca mai e recomandata si de la 9 luni in sus deja.

11.16.09

Ai dreptate, am mutat reteta la categoria de varsta de 3 ani cu specificatia: portia oferita copilului trebuie sa fie foarte mica.
Merci

Leave Your Response

* Name, Email, Comment are Required