Ingrediente:
200 g orez
300 ml lapte
200 g zahar
3 oua
1 zahar vanilat
Mod de prepapare:
1. Se fierbe laptele cu vanilia si, cand clocoteste, se toarna orezul ales si spalat, amestecand ca sa nu se prinda de vas.
2. Se continua fierberea pana cand orezul este bine fiert si a absorbit tot laptele.
3. Se trage vasul deoparte, se adauga zaharul, se lasa compozitia sa se mai raceasca, apoi se adauga galbenusurile pe rand
4. Separat, se caramelizeaza 4 linguri de zahar(retinute din cele 200 g), imbracand cu el o forma sau o cratita, pe fund si pe laterala.
5. Cand zaharul este bine prins, se toarna compozitia de orez si se coace la cuptor, in bain-marie, 25-30 min.
6. Dupa ce este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou.
Se serveste cu sosul lasat de budinca.
* Mentiune
portia oferita copilului trebuie sa fie foarte mica deoarece reteta contine mult zahar.
Vezi articolul Zaharul in alimentatia bebelusului