Clostridium Botulinum

Clostridium botulinum e o bacterie care poate sa fie periculoasa pentru copii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes.php on line 256

Botulismul este o boala produsa de 1 din cele 5 neurotoxine, produse de Clostridium botulinum, si poate duce la o forma acuta de paralizie.
La bebelusi apare datorita ingestiei de spori de Clostridium botulinum prezenti in miere sau in siropul de porumb (corn syrup), iar la copiii mai mari sau la adulti poate apare datorita hranei ce contine aceste toxine (in general conserve vechi, sau peste vechi, necongelat cum trebuie).

Botulismul nu este contagios, dar nu se stie inca care-i mecanismul dupa care apare la bebelusi. Se presupune ca sistemul lor digestiv incomplet dezvoltat ii face mai vulnerabili (copiii mai mari sau adultii nu au se pare probleme daca mierea consumata a avut ceva spori).
La bebelusi primul semn de Botulism este constipatia. Pot apare stari de slabiciune, letargie, lipsa poftei de mincare. Aceste simptome pot dura mai multe zile.
Complicatii ce pot apare: deshidratare, pneumonie, paralizie, sufocare si chiar moartea.
vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Honey

Related posts:

  1. Zaharul in alimentatia bebelusului
  2. Supa crema de dovlecei
  3. Supa crema de conopida
  4. Apa Minerala Acidulata
  5. CIULAMA

Leave Your Response

* Name, Email, Comment are Required