
Ingrediente:
Piureul de cartofi:
2-3 cartofi mari,
max 3g sare in cazul in care copilul are cel putin 1 an
30-40 g.unt,
lapte cat cuprinde
Ostropelul:
1-2 piept de pui (sau 2-3 copane de pui),
sare,
piper,
un praf de cimbru,
1/2 cutie cu rosii in bulion, sau 3-4 linguri cu bulion de rosii,
3-4 catei de usturoi taiati felii;
optional – 1-2 lgt. Vegeta,
1-2 lg. vin (alb sau rosu)
Timp de pregatire: 12-15 min.
Timp de coacere (ostropel): 1-1/2 ora
Timp de fierbere (cartofi): 15 min.
Mod de preparare:
1. Se pune intr-un vas de Yena carnea de pui se condimenteaza se toarna apa (cat sa cuprinda toata carnea),
2. Se toarna rosiile date prin blender sau bulionul, usturoiul si se pune un capac sau folie de aluminiu.
3. Se lasa la cuptor timp de cel putin 1 h.
4. Se intoarce puiul si se mai da la cuptor (fara capac) pret de inca 30-40 min.
Se pune ostropelul in farfurie asezonat cu piureu de cartofi si se poate servi cu salata verde, sau de castraveti acri sau gogosari.