Post Pic

Primul aliment la bebelusi

Recomandarea medicilor pediatri este ca diversificarea alimentatiei bebelusului sa inceapa intre 4 si 6 luni. Inainte de aceasta varsta sistemul digestiv al bebelusului este imatur iar introducerea solidelor poate sa aiba efecte negative in dezvoltarea sa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes.php on line 256

Introducerea solidelor in alimentatia bebelusilor trebuie sa fie facuta cu grija in cantitati mici ( pe varful linguritei) si trebuie urmarita atent reactia micutului.

Alimentele vor fi introduse intr-o anumita ordine din cauza riscului sporit alergen pe care unele ingrediente il pot avea, a efectelor laxative, sau a riscului de sufocare sau inec. Toata informatia este organizata intr-un grafic sugestiv pentru alimente interzise intre 4 luni si 4 ani, cu explicatiile necesare

Cel mai putin alergen aliment s-a constatat a fi orezul, foarte multi pediatri recomanda introducerea orezului ca prim aliment in alimentatia bebelusului. Pe piata exista fulgi de orez speciali pentru bebelusi. Recomadarea este sa se ofere bebelusului acest tip de orez deoarece este imbogatit cu vitamine. Orezul normal pentru adulti poate provoca carente de calciu sau vitamina D.

Alte alimente considerate sigure in dieta bebelusului pot fi legume de genul : cassava ( cartof dulce), morcovul, avocado

In graficele lunare de introducere a alimentelor gasiti o metoda organizata de prezentare a ingredientelor uzuale in functie de varsta.

Vezi mai multe detalii despre cele mai frecventa intrebari apropos de inceperea diversificarii alimentatiei bebelusilor

Related posts:

  1. De la ce varsta se introduce apa la bebelusi?
  2. Zaharul in alimentatia bebelusului
  3. Cum introduc alte alimente solide in alimentatie?
  4. Budinca de caramel
  5. De la ce varsta se poate da carne la bebelusi?
  6. Ce cantitate de apa trebuie sa-i dau bebelusului?
  7. Pui cu sos alb si garnitura de orez
  8. Alimentele Degetel
  9. Sarea in alimentatia bebelusului

2 Responses

FELICITARI PENTRU ASTFEL DE SITE !!!!! Sunteti perfecti !! Nu ma pot abtine sa va tot felicit !!! BRAVOOO !! Era nevoie de asa ceva, erau ceva incercari pe net dar…lasau de dorit.Bravo !! Va felicita un medic pediatru..Succes !!Your Comments

01.21.10

Va multumesc

Am cautat destul de mult pe net inainte sa incep diversificarea alimentatiei fetitei mele si nu am gasit nimic asa cum as fi avut eu nevoie.
Aveam nenumarate liste si totul foarte incalcit.
Asa ca imi organizez pe retetebebelusi.ro informatia pe care o am de la
– medicii pediatri de aici (din Olanda)
– medicii pediatri din Romania prin intermediul prietenelor cu bebelusi,
– de pe net din surse gen : wikipedia, babycenter.com …
si dupa ce verific in prealabil sursele, pun pe retetebebelusi.ro informatia asa cum consider ca e cel mai sigur pentru fetita mea. In cazul in care gasiti ceva ce contrazice experienta pe care o aveti si cunostintele in domeniu v-as fi foarte recunoscatoare sa imi spuneti.

O zi buna,
Ramona

Leave Your Response

* Name, Email, Comment are Required