
Ingrediente:
400 g piept de pui
40 g ceapa
25 g morcov
25 g radacina patrunjel
75 g unt( margarina)
10 g faina
100 g orez
10 ml zeama de lamaie
1 gabenus de ou
sare (a href=”/sarea-in-alimentatia-bebelusului/”>max 3 g doar pentru copilul care are cel putin 1 an)
Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-content/plugins/yet-another-related-posts-plugin/includes.php on line 256
Mod de preparare:
Preparare pui:
Bucatile de carne spalate se pun la fiert in circa 2 litri de apa cu putina sare(max 3 g doar pentru copilul care are cel putin 1 an) si cu zarzavaturile intregi. Carnea se scoate si se pune intr-un vas separat. Zeama se pastreaza pentru orez si sosul alb
Preparare sos:
Din 50 g unt, faina si zeama in care a fiert carnea se prepara un sos alb mai subtire, care se fierbe 25 min; apoi se amesteca cu galbenusul si cu 2 g sare, se acreste dupa gust si se toarna peste bucatile de carne fiarta.
Preparare Orez:
Orezul se caleste usor in restul de unt(25 g). Peste orez te toarna zeama de la puiul care a fiert. Cantitatea de zeama = 3xcantitatea de orez. Se amesteca constant
Bucatile de carne se servesc cu garnitura de orez.
Se poate da copiilor de la varsta de 9 luni.
Rezulta 6 portii x 120 g
calorii 260/portie
Related posts:
- CIULAMA
- Sos alb
- Ciorba de rosii cu orez
- Ciorbica de perisoare din carne de vita
- Salata de conopida
- Orez cu carne de vita si legume
- Orez cu aripioare de pui
- Supa de galuste
- Dovlecei umpluti
- Perisoare de pui cu smantana
- Rosii si conopida au gratin
- Spanac cu orez
- Dovlecei cu carne de pui la cuptor
- Orez cu rosii
- Dovlecel cu sos de smantana
Leave Your Response