
Ingrediente:
Continut:
1/2 kg spanac
6 cepe taiate marunt
1/2 ceasca de marar
1 ceasca ulei de masline
sare si piper
branza feta (tare) sau telemea de oaie
Coca:
1/2 kg faina
2 oua
1/2 ceasca unt
1 ceasca cu apa calda
sare
Mod de preparare:
Umplutura:
1. Sapanacul se curata, spala si se usuca
2. Ceapa: se taie marunt. Se pune intr-o tigaie in cu putin ulei si se lasa la prajit pana devine aurie. Nu se lasa foarte mult
3. Se adauga spanacul taiat marunt peste ceapa. Se adauga sarea si piperul
4. Se lasa tigaia pe foc 15 min la foc mediu.
5. La sfarsit se adauga mararul taiat si branza feta pisata
Foile:
Se poate folosi foaie de placinta foarte subtire sau puteti prepara foaia in casa:
1. Se pune faina intr-un bol mare si adaugati ouale, untul, sarea si atata apa cat trebuie ca sa fie aluatul usor de manuit.
2. Se framanta bine coca si se intind foi cat mai subtiri.
Se ia o tava in care se pune in prealabil ulei ca sa nu se lipeasca coca pe tava.
Se ung foile cu ulei si se aseaza una peste alta.
Se repeta procedura pt 3-4 foi de coca.
Se adauga umplutura de spanac peste foile de coca
Repetati operatiunea cu inca un nivel de 3-4 foi de coca peste umplutura de spanac.
Se pune placinta la cuptor pentru 45 de minute