Ingrediente :
1 ardei gras
1 ceapa potivita
1 morcov mai mare
4-5 cartofi potriviti
telina
albitura
1-2 maini de fidea
200 gr smantana
1 ou
crutoane ( din comert sau facute la cuptor)
patrunjel verde
sare dupa gust
Mod de preparare:
1. Se curata legumele si se taie marunt Cartofii se taie cubulete, iar morcovul, telina si albitura le puteti da prin razatoarea mica.
2. Se pun toate intr-o oala cu ulei. Se calesc foarte putin.
3. Se pune apa si se lasa la fiert.
4. Cand sunt cartofii fierti luati oala de pe foc si cu pisatorul de piure pasati cartofii.
5. Se pune pe foc si se adauga 1-2 maini de fidea.
6. Dupa ce a fiert fideaua se pune patrunjelul
7.Intr-un castron se pregateste smantana cu ou, se pun 2-3 polonice cu zeama fierbinte si se varsa in oala
Se adauga crutoanele atunci cand este servita supa