Clostridium Botulinum

Clostridium botulinum e o bacterie care poate sa fie periculoasa pentru copii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Botulismul este o boala produsa de 1 din cele 5 neurotoxine, produse de Clostridium botulinum, si poate duce la o forma acuta de paralizie.
La bebelusi apare datorita ingestiei de spori de Clostridium botulinum prezenti in miere sau in siropul de porumb (corn syrup), iar la copiii mai mari sau la adulti poate apare datorita hranei ce contine aceste toxine (in general conserve vechi, sau peste vechi, necongelat cum trebuie).

Botulismul nu este contagios, dar nu se stie inca care-i mecanismul dupa care apare la bebelusi. Se presupune ca sistemul lor digestiv incomplet dezvoltat ii face mai vulnerabili (copiii mai mari sau adultii nu au se pare probleme daca mierea consumata a avut ceva spori).
La bebelusi primul semn de Botulism este constipatia. Pot apare stari de slabiciune, letargie, lipsa poftei de mincare. Aceste simptome pot dura mai multe zile.
Complicatii ce pot apare: deshidratare, pneumonie, paralizie, sufocare si chiar moartea.
vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Honey

Related Posts


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function yarpp_sql() in /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-content/themes/convergence/single.php:68 Stack trace: #0 /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-includes/template-loader.php(98): include() #1 /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/r...') #2 /var/www/html/retetebebelusi.ro/index.php(17): require('/var/www/html/r...') #3 {main} thrown in /var/www/html/retetebebelusi.ro/wp-content/themes/convergence/single.php on line 68